jueves, 6 de enero de 2011

Griego: Receta de sepia con verduras

Hoy me he encontrado esta receta en el periódico griego "Kathimerini":

Σουπιές με λαχανικά
Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη
Προετοιμασία: 15΄, Μαγείρεμα: 20΄

Supiés me lajaniká
Apó tî Mirsínî Labrákî
Proetimasía: 15' (dekapénde leptá), Mayírema: 20' (íkosi leptá)


Sepias con verduras
Por Mirsínî Labrákî
Preparación: 15 minutos, en cocina: 20 minutos

Υλικά (για 6 άτομα):
6 σουπιές μεγάλες, κατεψυγμένες και καθαρισμένες, κομμένες σε μεσαίου πάχους ροδέλες
1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος σε σκόνη
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
2 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές
12 ντοματίνια, κομμένα στα δύο
6 κολοκυθάκια (κατά προτίμηση βιολογικά), κομμένα σε ροδέλες
2 φλιτζ. τσαγιού αρακάς ή φασολάκια (από αρχές Ιουνίου), καθαρισμένα
12 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Iliká (ya éxi átoma):
Ingredientes (para seis personas):

6 (éxi) soupiés megáles, katepsigménes ke katharisménes, komménes se meséu pájus rodéles
Seis sepias grandes, frescas(?) y limpias, cortadas en trozos más o menos gruesos.

1/2 (éna misí) kutaliá glikú kóliandros se skónî
Media cucharada de cilantro fresco en polvo

1 (mía) skelída skódru, psilokomménî
Un diente de ajo, cortado en rodajas finas ("finocortado")

2 (dío) kutaliés glikú domatopeltés
Dos cucharadas de salsa de tomate fresca

12 (dódeka) domatínia, komména sta dío
Doce tomates cherry, cortados en dos

6 (éxi) kolokithákia (katá protímîsî violoyiká), komména se rodéles
Seis calabacines (preferiblemente orgánicos), cortados en rodajas

2 (dío) flitzánia tsayú arakás ì fasolákia (apó arjés Iuníu), katharisména
Dos tazas de guisantes (de té?) o judías verdes (de principios de junio), limpios

12 (dódeka) kutaliés súpas eleólado
Doce cucharadas soperas de aceite de oliva

aláti, pipéri freskotrimméno
Sal, pimienta recién molida

Διαδικασία:
Βάζουμε τις ροδέλες σουπιάς σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το σκόρδο, τον ντοματοπελτέ, τα ντοματίνια, τα κολοκυθάκια, τον αρακά ή τα φασολάκια, αλάτι και πιπέρι.

Diadikasía:
Vázume tis rodéles supiás se éna bol ke prosthétume ton kóliandro, to skódro, ton domatopelté, ta domatínia, ta kolokithákia, ton araká ì ta fasolákia, aláti ke pipéri.


Instrucciones:
Poner las rodajas de sepia en un bol y añadir el cilantro, el ajo, la salsa de tomate, los tomates cherry, los calabacines, los guisantes o judías verdes, sal y pimienta.

Resto de la receta (podéis ponerla en Google Translate :-), si tengo tiempo pongo luego aquí el resto de la traducción):

Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.

Κόβουμε 12 μεγάλα τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο ανά δύο.

Μοιράζουμε τις σουπιές με τα λαχανικά στα διπλά κομμάτια λαδόκολλας, περιχύνουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο κάθε μερίδα και κλείνουμε καλά σε πακετάκια.

Βάζουμε σε ένα ταψί τα πακετάκια με τις σουπιές και τα λαχανικά και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

Με αυτό τον τρόπο τα λαχανικά κρατάνε κά­πως στο δόντι. Σερβίρουμε αμέσως.

Tι πίνουμε: Ενα ροζέ κρασί θα διάλεγα γι' αυτό το πιάτο. Ενα ροζέ από Αγιωργίτικο ή Grenache.

No hay comentarios:

Publicar un comentario